8 x waarom een Nijmegenaar trots op Nijmegen is

8x Waarom een Nijmegenaar trots is op Nijmegen

 1. De waalbrug

Omdat Nijmegen de Waalbrug heeft de brug die bij de opening in 1936 de grootste en de mooiste boogbrug van Europa was en nu nog steeds de mooiste is.  De brug die aangeeft dat je weer thuis bent.

Waalbrug Nijmegen

2. De vierdaagse

Omdat de vierdaagse ieder jaar gehouden word in Nijmegen!  Het wandelevenement dat traditie getrouw ieder jaar start op de 3de dinsdag in Juli  start vanaf de Wedren(vierdaagseplein) met een maximaal aantal van 46.000 deelnemers. En ook is een Nijmegenaar natuurlijk trots op de bijhorende feesten (-:

3. De ST. Stevenstoren

Omdat wij de mooie Sint Stevens toren hebben. De toren waarover Graodus van Nimwegen het lied Al mot ik krupe heeft gezongen. De toren die een geweldig uitstraling geeft aan de skyline van Nijmegen. 71 meter schoonheid.

Sint stevenstoren

4. NEC

Omdat NEC bij Nijmegen hoort en Nijmegen bij NEC!KLIK OM TE TWEETEN

Gofferstadion Nijmegen

6. Kronenburgerpark

Het Kronenburgerpark van de zijkant

7. Nijmegen de oudste stad van Nederland is

Uhhh tja.. omdat Nijmegen gewoon de oudste en mooiste stad van Nederland is!

8. De Waalkade.

De Waalkade, omdat je gezellig over de Waalkade kan lopen en als je daar loopt een super mooi uitzicht hebt op onze Waalbrug.

Waalbrug

Buiten bovenstaande punten zijn er natuurlijk nog veel meer dingen waarom Nijmegenaren trots zijn op Nijmegen. Heb jij een punt die echt niet mag ontbreken? Reageer hieronder en misschien zie je jou punt straks terug komen als we deze lijst verder updaten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *