De Sint stevenstoren

Sint Stevenstoren Nijmegen

De Sint Stevenstoren – één van de iconen van Nijmegen

De Sint Stevenstoren is zonder twijfel een van de meest bekende bouwwerken van Nijmegen. De toren is ongeveer 71 meter hoog en staat op een geweldige plaats in het centrum van de stad, vlakbij de grote markt. Het is een belangrijk symbool van de stad en een bezoek aan Nijmegen is niet compleet zonder de Sint Stevenstoren te hebben beklommen.

 1. Geschiedenis van de Sint Stevenstoren
 2. Voorbereiding op de beklimming: wat moet je weten?
 3. De beklimming van de Sint Stevenstoren: mijn ervaring
 4. Geweldig uitzicht vanaf de top van de Sint Stevenstoren
 5. De Sint Stevenstoren beklimmen, is het de moeite waard?
 6. Tips voor het beklimmen van de Sint Stevenstoren
 7. Merchandise
 8. De Sint Stevenstoren beklimmen – een aanrader

Geschiedenis van de Sint Stevenstoren

De Sint Stevenstoren heeft vaak ernstige schade gehad door branden of oorlog. Maar elke keer is de toren hersteld. Na de grote schade van het bombardement in 1944, is de toren herbouwd. De toren die je tot op de dag van vandaag kunt beklimmen en wordt bezongen in het Lied “al mot ik krupe” van Groadus van Nimwegen.

Voorbereiding op de beklimming: wat moet je weten?

Voordat je de Sint Stevenstoren gaat beklimmen, zijn er een aantal dingen die je moet weten. Allereerst is het goed om te weten dat de beklimming een flinke inspanning vergt. De trappen zijn steil en het kan behoorlijk warm worden in de toren, vooral op een zonnige dag. Zorg dus voor comfortabele kleding en schoenen en het is aan te raden om bijvoorbeeld een flesje water mee te nemen.

De beklimming van de Sint Stevenstoren: mijn ervaring

Na verschillende keren de Sint Stevenstoren zelf te hebben beklommen, kan ik met zekerheid zeggen dat het een prachtige ervaring is. De trappen vergen wel enige inspanning, maar het uitzicht vanaf de top is geweldig en maakt de klim met de trap meer dan goed.

Tijdens de Vierdaagse week heb ik zelfs eens de toren van de andere kant gezien door vanaf de top te abseilen. Het was een super ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Als je de toren beklimt en op weg bent naar de top kom je langs verschillende verdiepingen van de toren. Zo kun je bijvoorbeeld de enorme klokken van dichtbij bekijken.

Eenmaal boven op de toren word je beloond met een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving. Vanaf hier zie je de Waalbrug en de winkelstraten van Nijmegen. Bij helder weer kun je zelfs tot aan het Goffertstadion kijken. Het uitzicht is werkelijk fantastisch en maakt de beklimming meer dan waard.

Geweldig uitzicht vanaf de top van de Sint Stevenstoren

Het uitzicht vanaf de top van de Sint Stevenstoren is werkelijk spectaculair. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad Nijmegen en de omgeving. Je kunt zien hoe de Waal langs de stad stroomt en je hebt een super uitzicht over de omliggende omgeving.

Wat het uitzicht extra bijzonder maakt, is dat je de stad vanuit een ander beeld dan normaal ziet. Je krijgt een vanaf boven een goed beeld van de indeling van de stad en kunt de gebouwen en straten vanuit een andere hoek bekijken.

De Sint Stevenstoren beklimmen, is het de moeite waard?

Terugkijkend op de beklimmingen van de Sint Stevenstoren kan ik alleen maar zeggen dat het de moeite waard meer dan waard was en dat ik ieder jaar wel een keer probeer om de toren te beklimmen. Het is een unieke ervaring om zo hoog boven de stad uit te kijken en het uitzicht is geweldig. Bovendien zie je tijdens iedere beklimming weer een ander kenmerk van de toren. .

Hoewel de beklimming zwaar kan zijn, is het goed te doen voor iedereen die een redelijke conditie heeft. Het is iets dat ik iedere Nijmegenaar en iedere persoon die Nijmegen bezoekt wil aanraden.

Tips voor het beklimmen van de Sint Stevenstoren

Als je van plan bent om de Sint Stevenstoren te beklimmen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden om het zo aangenaam mogelijk te maken:

 • Draag comfortabele kleding en schoenen.
 • Neem een flesje water mee voor onderweg.
 • De Sint Stevenstoren is open om te beklimmen tussen 2 april en 31 oktober op maandag tussen 11.00-13.00, woensdag tussen 14.00-16.00, zaterdag 14.00-16.00 en elke eerste zondag van de maand tussen 14.00-16.00
 • Voor de beklimming betaal je 5,- per persoon.
 • Vergeet niet om je camera mee te nemen om het prachtige uitzicht vast te leggen.

Merchandise

In mijn webshop vind je een mooie collectie Nijmeegse artikelen, waaronder items met de geweldige Sint Stevenstoren. Ben je fan van deze prachtige toren of ken je iemand die dat is? Bekijk dan bijvoorbeeld de speciale “Al mot ik krupe” mok, met een prachtige afbeelding van de Sint Stevenstoren erop. Perfect als cadeau voor jezelf of een ander die ook een fan is van deze mooie toren.

De Sint Stevenstoren beklimmen – een aanrader voor iedereen.

De Sint Stevenstoren beklimmen is een geweldige ervaring die je niet mag missen als je Nijmegen bezoekt en als je in Nijmegen woont is dit een ervaring die je eens meegemaakt moet hebben. Het kan uitdagend zijn door de trappen, maar zeker de moeite waard.

Als je van plan bent om de Sint Stevenstoren te beklimmen, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Draag comfortabele kleding en schoenen en neem een flesje water mee en vergeet niet om je camera mee te nemen om het prachtige uitzicht vast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *