NEC’s Weg naar de Halve Finale

NEC’s Weg naar de Halve Finale van de KNVB Beker

NEC Halve Finale Beker

NEC heeft een indrukwekkende reeks neergezet op weg naar de halve finale van de KNVB Beker, die op dinsdag 27 februari zal plaatsvinden tegen SC Cambuur. Voor het eerst in tien jaar heeft NEC zich geplaatst voor de halve finales van de beker, een prestatie die herinneringen oproept aan 2014, toen NEC verloor van de latere bekerwinnaar PEC Zwolle.

Een Blik op NEC’s Weg naar de Halve Finale van de KNVB Beker

Laten we de wedstrijden van NEC naar deze halve finale bekijken, inclusief de uitslagen en de tegenstanders die NEC heeft verslagen.

Op de weg naar de halve finale heeft NEC overwinningen geboekt op Roda JC, GVVV, Go Ahead Eagles en ADO Den Haag. Vooral de wedstrijd tegen Roda JC was memorabel, mede door het eerbetoon aan Bas Dost. Voorafgaand aan deze wedstrijd brachten zowel de spelers, met speciale shirts, als de supporters, met een spandoek met een afbeelding van Bas en de tekst ‘beterschap’, een eerbetoon aan Bas Dost. Dit volgde op de dramatische gebeurtenis in Alkmaar, waarbij Bas Dost op het veld in elkaar zakte en gereanimeerd moest worden vanwege een ontstoken hartspier. Ondanks een vroege achterstand van 0-1, wist NEC de wedstrijd om te buigen naar een 5-3 overwinning, met een prachtig doelpunt van Bart van Rooij.

Van Overwinning tot Overwinning: NEC’s Opmars naar de Halve Finale

De wedstrijd met GVVV werd door NEC professioneel aangepakt en was al snel beslist, waarna NEC van Go Ahead Eagles won met 2-1 door doelpunten van Koki Ogawa en het geweldige doelpunt van Sai van Wermeskerken. Deze wedstrijd werd nog wel spannend in de 88ste minuut toen Go Ahead 2-1 maakte, maar NEC hield stand en ging door naar de kwartfinale waar NEC ADO Den Haag trof. ADO Den Haag, op dat moment de nummer twee in de KKD Divisie, werd in het Goffertstadion verslagen.

De doelpunten kwamen van Koki Ogawa, Dirk Proper en Tjaronn Chery. Deze winst bevestigde de goede vorm van NEC, dat vijf van de laatste zeven Eredivisie-duels had gewonnen.

Met de halve finale tegen SC Cambuur in het vooruitzicht, heeft NEC de kans om voor de vijfde keer de finale van de KNVB Beker te bereiken en mogelijk de eerste beker in jaren te winnen. Maar daarvoor moet op dinsdag 27 februari om 20.00 uur in Leeuwarden eerst van Cambuur Leeuwarden gewonnen worden. Cambuur, de huidige nummer zeven van de KKD, heeft 39 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van +8 (60 doelpunten voor en 52 tegen).

Datum Tegenstander Uitslag Competitie
02-11-2023 Roda JC 5-3 KNVB Beker
20-12-2023 GVVV 1-6 KNVB Beker
17-01-2024 Go Ahead 2-1 KNVB Beker
06-02-2024 ADO Den Haag 3-0 KNVB Beker

NEC’s Succesverhaal: De Reis naar de KNVB Beker Halve Finale

NEC’s reis naar de halve finale van de KNVB Beker is een reeks van goede resultaten van een goed samenwerkend team. Het elftal van Meijer staat op de drempel van een mooie prestatie en heeft alles in huis om de finale te bereiken en misschien zelfs de beker te winnen. De wedstrijd tegen SC Cambuur belooft voor iedereen in Nijmegen en omstreken een spannende wedstrijd te worden, waarin de ploeg van Rogier Meijer alles zal geven om voor de vijfde keer in het clubbestaan de finale te halen.

1. Wanneer is de halve finale SC Cambuur – NEC?
De halve finale vindt plaats op dinsdag 27 februari om 20.00 uur in Leeuwarden

2. Hoe heeft NEC zich geplaatst voor de halve finale?
NEC heeft zich geplaatst door overwinningen op Roda JC, GVVV, Go Ahead Eagles en ADO Den Haag.

3. Wat was het meest memorabele moment op weg naar de halve finale?
Het eerbetoon aan Bas Dost tijdens de wedstrijd tegen Roda JC was een bijzonder en emotioneel moment.

4. Hoe staat NEC ervoor in de competitie?
NEC bezet op het moment van schrijven de zevende plaats in de eredivisie met 30 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van +4.

5. Hoe staat SC Cambuur ervoor in de competitie?
SC Cambuur bezet op het moment van schrijven de zevende plaats in de KKD met 39 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van +8.

6. Wanneer was de laatste keer dat NEC de finale van de KNVB Beker bereikte?
De laatste keer dat NEC de finale bereikte, was in het jaar 2000 tegen Roda JC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *