Nijmegen in een middag!

He, hoi, welkom in Nijmegen, onze oudste stad in Nederland! Nijmegen is net een tijdmachine, vol met meer dan 2000 jaar aan prachtige geschiedenis. Of je nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon wilt genieten van de gezelligheid, Nijmegen heeft voor ieder wat wils. Dus, laten we beginnen aan een gezellige middag in het hart van de stad, op de Grote Markt.

Ontdek de Grote Markt

Onze eerste stop is de Grote Markt, ook wel Grootemarkt genoemd. Hier begint de gezelligheid. Dit plein is omringd door schitterende panden en in het midden staat ons Mariken van Nimwegen, de hoofdpersoon van een bekend Nijmeegs verhaal. Een stukje verderop vind je het oude Waagh-gebouw, een parel uit de 17e eeuw. Hoewel het vroeger een waaggebouw was, vind je er nu gezellige terrassen om te relaxen en te genieten van een lekker hapje en een drankje. Dus pak een stoel, bestel wat je lekker vindt en geniet van de sfeer!

Bezoek de Sint-Stevenskerk

Vanaf de Grote Markt nemen we een kort wandelingetje naar de Sint-Stevenskerk. Dit is niet zomaar een kerk, het is de oudste en grootste van Nijmegen. Eeuwenlang werd er aan deze kerk gebouwd en pas in de zestiende eeuw was ‘ie helemaal af. En wat voor één! Ondanks dat het een kerk is, is het ook een plek waar kunst, cultuur en allerlei evenementen samenkomen. Trouwerijen, concerten, rondleidingen, het gebeurt allemaal hier. Dus, trek je schoenen aan, ga naar binnen en voel de geschiedenis!

Sint Stevenstoren Nijmegen

Wandel door de Lange Hezelstraat

Na de kerk stappen we over naar de Lange Hezelstraat, de oudste winkelstraat van Nederland! Deze straat heeft een rijke geschiedenis en barst van de leuke winkeltjes en eettentjes. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste mode, een zeldzame vinylplaat, heerlijke kaas of een uniek cadeau, je vindt het allemaal hier. De straat is een perfecte mix van oud en nieuw, met zijn historische gebouwen en moderne winkels. Dus, laat je portemonnee maar zien en ontdek wat de Lange Hezelstraat allemaal te bieden heeft!

Leukste winkelstraat van Nijmegen, aanzicht vanaf Kronenburgerpark

Ontspan in het Kronenburgerpark

We sluiten de dag af in het prachtige Kronenburgerpark. Het park ligt net buiten de oude stadsmuren en is ontworpen door de beroemde tuin- en landschapsarchitect Liévin Rosseels. Hier kun je genieten van de rust, terwijl je omringd bent door groen, prachtige oude stadsmuren en de Kruittoren. Het park heeft een roerige geschiedenis gehad, maar is nu een populaire plek voor wandelaars en picknickers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *