Nijmegen met kinderen: leuke activiteiten

De bastei in Nijmegen

Het plannen van een dagje uit met kinderen kan soms aanvoelen als een ware expeditie. Maar geen zorgen, onze prachtige stad Nijmegen en de omgeving van Nijmegen barst van kindvriendelijke activiteiten die het hele gezin zullen vermaken. Van leuke indoor speelparadijzen tot cultuur en geschiedenis van zowel Nijmegen zelf als ver daarbuiten.

In, “Nijmegen met kinderen: leuke activiteiten”, nemen we je mee op een virtuele tour langs vijf leuke bestemmingen in en rond Nijmegen. Ideaal voor als je zoekt naar inspiratie voor je volgende uitje met de kinderen. We zullen leuke dingen bespreken zoals de binnenspeeltuinen Monkey Town en Chimpie Champ, Speeltuin de Leemkuil, museum de Bastei, het Afrika Museum en het unieke MuZIEum.

Dus, als je je afvraagt: “Wat zijn leuke activiteiten in Nijmegen met kinderen?”, lees dan vooral verder. Deze blog zal je voorzien van inspiratie voor een leuke uitje in Nijmegen.

Inhoudsopgave:

 1. Bezoek een binnenspeeltuin of indoor speelparadijs zoals Monkey town of Chimpie Champ
 2. Ga naar Speeltuin de Leemkuil, een grote speeltuin met verschillende attracties
 3. Bezoek de Bastei, een museum over de flora en Fauna in deze regio
 4. Ga naar het Afrika Museum, waar kinderen kunnen leren over de cultuur en geschiedenis van Afrika
 5. Bezoek het MuZIEum, waar kinderen kunnen ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn

Bezoek een binnenspeeltuin of indoor speelparadijs zoals Monkey Town of Chimpie Champ

Een geweldige manier om een leuke dag door te brengen met het hele gezin is door een binnenspeeltuin of indoor speelparadijs te bezoeken. In de omgeving van Nijmegen zijn er verschillende populaire indoor speeltuinen, zoals Monkey town(Wijchen) en Chimpie Champ.(Oosterhout) beide op de grens van Nijmegen. Deze indoor-speeltuinen bieden een scala aan activiteiten. Kinderen kunnen genieten van speeltoestellen, lasergamen en bowlen. Beide bieden verschillende  activiteiten die kinderen van alle leeftijden zullen vermaken.

Praktische informatie Chimpie Champ/Monkey town: openingstijden, prijzen, parkeergelegenheid

Chimpie Champ Monkey Town
Openingstijden Maandag t/m Zondag: 09:30 tot 19:00 Dinsdag: gesloten
Woensdag t/m Zaterdag: 09:00 – 18:00 uur
Prijzen Onbekend Kinderen van 1 t/m 3 jaar die op maandag t/m vrijdagochtend voor 11.30 uur binnenkomen: € 4,95
Kinderen van 1 t/m 3 jaar die op andere tijden binnenkomen: € 5,95
Kinderen van 4 t/m 17 jaar: € 7,50
Volwassenen vanaf 18 jaar: gratis
Parkeergelegenheid Gratis parkeren op de parkeerplaats bij Chimpie Champ. Gratis parkeren op de parkeerplaats bij Monkey town.

Wij proberen de informatie up-to-date te houden, maar voor de meest actuele informatie is het altijd verstandig om op de website te kijken van de speeltuin

Ga naar Speeltuin de Leemkuil, een grote speeltuin met verschillende attracties

Als je op zoek bent naar een speeltuin in de buitenlucht, is Speeltuin de Leemkuil een geweldige keuze. Deze speeltuin is gelegen in Nijmegen-oost en heeft leuke speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden. Van (familie)schommels en glijbanen tot een piratenschip, er is voor elk wat wils. Ook is er een kantine waar je bijvoorbeeld een ijsje kan kopen. Het is de perfecte plek om een dag vol plezier en avontuur door te brengen met de kinderen.

Praktische informatie: openingstijden, prijzen, parkeergelegenheid

Openingstijden

 • Maandag t/m zondag: 10:00 – 18:00 uur t/m 22 oktober
 • Vanaf 28 augustus alleen geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Prijzen

 • 0 t/m 2 jaar gratis
 • 3 t/m 64 jaar 5,45
 • Entree 65+: 0,65

Wij proberen de informatie up-to-date te houden, maar voor de meest actuele informatie is het altijd verstandig om op de website te kijken van de speeltuin

Bezoek de Bastei, een museum over de flora en Fauna in deze regio

Als je kinderen geïnteresseerd zijn in geschiedenis en natuur, is een bezoek aan de Bastei een leuk en leerzaam uitje. Dit museum is gelegen aan de waalkade en heeft interactieve en digitale elementen in het museum. De Bastei is een geweldige plek om meer te leren over de rijke geschiedenis van flora en fauna in deze regio.

Openingstijden

 • Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Maandag tijdens feestdagen en schoolvakanties: 10:00 – 17:00 uur

Entree

 • Volwassenen      € 10,00
 • Kinderen (4 tot 15 jaar) € 7,50

Parkeergelegenheid:

 • Er zijn verschillende parkeergelegenheden, zoals parkeergarage Valkhof

Wij proberen de informatie up-to-date te houden, maar voor de meest actuele informatie is het altijd verstandig om op de website te kijken van het museum

Ga naar het Afrika Museum, waar kinderen kunnen leren over de cultuur en geschiedenis van Afrika

Het Afrika Museum is een unieke uitje waar kinderen kunnen leren over de diverse culturen en rijke geschiedenis van Afrika. Gelegen in Berg en Dal op de grens met Nijmegen, biedt dit museum een breed scala aan tentoonstellingen en activiteiten die kinderen zullen vermaken. Van traditionele kunst en ambachten tot interactieve displays, er is genoeg te ontdekken en te leren in het Afrika Museum.

Openingstijden

 • Dagelijks 10.00-17.00(op feestdagen gelden er andere tijden)

Entree

 • Volwassenen (vanaf 19 jaar): € 15,00
 • Jeugd (6 t/m 18 jaar): € 6,00
 • Kinderen t/m 5 jaar: Gratis
 • Studenten*: € 10,00
 • CJP*: € 9,00

Parkeergelegenheid:

 • op het parkeerterrein van het museum: Een parkeermunt is 2,00 en deze is verkrijgbaar bij de kassa

Wij proberen de informatie up-to-date te houden, maar voor de meest actuele informatie is het altijd verstandig om op de website te kijken van het museum

Bezoek het MuZIEum, waar kinderen kunnen ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn

Het MuZIEum is een bijzonder muZIEum waar kinderen kunnen ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Gelegen in het centrum van Nijmegen, biedt dit museum een unieke en educatieve ervaring waarbij kinderen worden ondergedompeld in de wereld van blindheid. Met behulp van speciale gidsen kunnen kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten en uitdagingen die hun zintuigen op de proef stellen. Het is een  ervaring die kinderen zal helpen begrijpen en waarderen hoe mensen met een visuele beperking de wereld ervaren.

Praktische informatie: openingstijden, prijzen, parkeergelegenheid

Openingstijden

 • Dinsdag t/m vrijdag  10:00 tot 17:00 uur
 • Zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Prijzen

 • De prijzen voor een bezoek aan MuZIEum variëren afhankelijk van de gekozen ervaring

Parkeergelegenheid

 • Het museum heeft geen parkeergelegenheid, omdat dit midden in het centrum zit. Parkeren kanparkeergarage Keizer Karel, die op een paar minuten loopafstand ligt of bij parkeerdak Molenpoort.

Wij proberen de informatie up-to-date te houden, maar voor de meest actuele informatie is het altijd verstandig om op de website te kijken van het museum.

Met deze diverse en boeiende activiteiten en attracties is er genoeg te doen en te ontdekken in Nijmegen en omgeving. Of je nu op zoek bent naar avontuur, iets wilt leren of gewoon een leuke dag met het gezin wilt hebben, er is voor elk wat wils. Dus plan je volgende uitje en geniet van alles wat je in Nijmegen en de omgeving van Nijmegen kan beleven.

Activiteit Locatie
Binnenspeeltuin Monkey Town Wijchen
Binnenspeeltuin Chimpie Champ Oosterhout
Speeltuin de Leemkuil Nijmegen-oost
Museum de Bastei Nijmegen
Afrika Museum Berg en Dal
MuZIEum Nijmegen

1. Wat is er te doen in Nijmegen voor kinderen?
Er zijn verschillende leuke activiteiten en attracties in Nijmegen voor kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het MuZIEum, waar kinderen kunnen ervaren hoe het is om blind/slechtziend te zijn. Ook is er een kinderboerderij in Nijmegen waar kinderen dieren kunnen bekijken en soms zelfs kunnen helpen met voeren. Daarnaast zijn er verschillende speeltuinen en parken waar kinderen kunnen spelen en picknicken.

2. Wat is leuk om te doen in de omgeving van Nijmegen?
In de omgeving van Nijmegen zijn er diverse leuke te doen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Ooijpolder, waar je kunt wandelen en fietsen in een prachtig natuurgebied. Ook kun je een dagje naar pretpark Tivoli in Berg en Dal, waar kinderen kunnen genieten van verschillende attracties. Verder zijn er in de omgeving van Nijmegen diverse kastelen te bezichtigen, zoals bijvoorbeeld Kasteel Hernen.

3. Wat te doen bij slecht weer in Nijmegen?
Bij slecht weer zijn er gelukkig ook genoeg leuke activiteiten te doen in Nijmegen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een van de overdekte speelparadijzen, waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen. Daarnaast zijn er verschillende musea in Nijmegen die interessant zijn voor kinderen, zoals de Bastei en het MuZIEum. Ook kun je ervoor kiezen om een film te gaan kijken in een van de bioscopen in Nijmegen.

4. Wat kun je doen met kinderen?
Er zijn talloze leuke activiteiten die je kunt doen met kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een dagje naar een pretpark gaan, zoals Tivoli in Berg en Dal. Ook kun je samen met de kinderen gaan zwemmen in een zwembad of naar een indoor speeltuin gaan. Daarnaast zijn er vaak leuke evenementen en festivals speciaal voor kinderen, zoals een kinderboekenfestival of een circusvoorstelling. Verder kun je ook samen met de kinderen gaan knutselen, bakken of een spelletjesmiddag organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *